Ga naar de inhoud

Tattoo Removal

Get rid of your tattoo! We are also specializes in removing tattoos

Tattoo removal

High Voltage Tattoo Netherlands beschikt over de nieuwste YAG-laser die speciaal ontwikkeld is voor het verwijderen van tatoeages. Wij zijn volledig opgeleid door Ecuri cosmetic laser instituut te Rotterdam.

De YAG-laser is de laser waarmee op dit moment de beste resultaten worden geboekt bij het verwijderen van tatoeages. Na vele gesprekken over tattoo’s die niet mooi meer zijn, en om eventueel te coveren heb ik veel van mijn klanten het advies meegegeven om erover na te denken om een laser behandeling te ondergaan, dit bereikt meestal de gewenste effecten die klant en ook ik wil bereiken. Je kunt kiezen om de tattoo lichter te maken ter voorbereiding om deze geheel te coveren, of je wilt het definitief weg halen.
De laser zendt in een fractie van een seconde een intense lichtflits van één golflengte uit waarmee een oppervlakte van circa 4 mm2 behandeld wordt. Het licht van de laser wordt selectief geabsorbeerd door de inktdeeltjes die ingekapseld zijn in de huid.
De laserenergie breekt de kapsels open en laat de inktdeeltjes in microscopisch kleine deeltjes uit elkaar vallen. Vervolgens worden de inktdeeltjes door het afweersysteem van het lichaam afgevoerd door de witte bloedlichaampjes. Via de nieren verlaten ze het lichaam. Aangezien het in de meeste gevallen om grote hoeveelheden inkt gaat, kan het lichaam een tatoeage niet in een keer afbreken en zijn een aantal behandelingen nodig.

Veiligheid:

Omdat de laserflits alleen door de inktdeeltjes wordt geabsorbeerd, tast de behandeling het omliggende weefsel niet aan. Een heel enkele keer verandert de tatoeage-inkt onder invloed van het laserlicht van kleur en is in dat geval moeilijk te verwijderen. Ook dan wordt de huid of de gezondheid niet aangetast.

De behandeling zelf:

Vóór dat Ik de laser aanzet krijgt u, net als ik, een beschermende bril op om te voorkomen dat felle laserstraal de ogen beschadigd. Bij de diagnose heb ik ook de huid geanalyseerd op de plaats van de tattoo. Aan de hand daarvan stelt ik de sterkte van de laser zo in dat de belasting van de huid minimaal is en het resultaat maximaal: wat lager als de huid op de plaats van de tatoeage erg gevoelig is en wat hoger als de huid daar tegen een stootje kan. Vervolgens begint de laserbehandeling die afhankelijk van de sterkte van de laser enkele tot 10 minuten kan duren.
Tijdens de behandeling ontstaat de zogenaamde lasersnow, een dun vliesje dat na een paar minuten verdwijnt. Ook wordt de huid tijdens en direct na de behandeling wit en ondoorzichtig. Dit effect verdwijnt na 20-30 minuten waarna de tatoeage er weer uitziet als voor de behandeling. De huid wordt rood en gezwollen als na een insectensteek en zal een tijd een gloeiend gevoel geven. De behandelde plek wordt gekoeld met een verzachtende crème: calendula.

De gevolgen:

De exacte reactie van de inkt in de huid op de laser is niet met volledige zekerheid te voorspellen. Hoe de huid reageert op de laserbehandeling en hoe snel de huid herstelt na een behandeling is eveneens sterk afhankelijk van de fysieke toestand van de persoon. Sporters, niet rokers en gezonde eters zullen beter reageren op de behandeling en sneller resultaat zien hoe de huid hersteld. De volgende dagen kunnen er korstjes of blaartjes ontstaan op de behandelde plekken. Laat deze het liefst met rust. Grotere blaren kunnen eventueel met een gesteriliseerde naald worden doorgeprikt. Soms zitten er metalen in de inkt, waardoor verkleuring op kan treden. Een zeldzame bijwerking is littekenvorming. Dit gebeurt als de huid te sterk wordt verwarmd door het (door de laser) verhitte pigment. Ook infecties van de huid kunnen aanleiding geven tot littekenvorming. Littekenvorming kan niet in alle gevallen voorzien of voorkomen worden en is.

Dus bent u Geïnteresseerd naar de behandeling?


Dan kunt u geheel vrijblijvend een afspraak maken voor een Intake gesprek, na dit gesprek maken wij de definitieve afspraak voor het verwijderen of lichter maken van uw tatoeage. – High Voltage Tattoo Netherlands

Met vriendelijke groet, jullie

High Voltage Tattoo CREW.

MARCEL WITHOF, OWNER HIGH VOLTAGE TATTOO NETHERLANDS

Need a tatoo or piercing?

We make the finest tatoo artwork for you